Kunstenaar Babette Degraeve

Kunstenaar Babette Degraeve kunst expositie Vlaams Nederlands Belgisch Belgie Aaibaar Pup Puppy dieren jongetjes van binnen hondjes Nijmegen Brugge

Babette Degraeve exposeert in Nijmegen, de stad waar ze woont en werkt.

Kunstenaar Babette Degraeve exposeert van 1 mei t/m 3 juli 2022 in galerie Zeven Zomers te Nijmegen. Degraeve is geboren en getogen in het Vlaamse Brugge en woont en werkt al jaren in Nijmegen. Een thuiswedstrijd in haar eigen stad. ‘Als galerie zijn we blij om haar het podium te bieden in de stad, zodat alle liefhebbers in contact kunnen komen met haar bronzen beelden’, aldus galeriehouder Eelko van Iersel.

Feestelijke opening zondag 1 mei, 14.00 uur

Zondag 1 mei bent u van harte welkom bij de feestelijke opening in galerie Zeven Zomers. De galerie bestaat deze zomer 19 jaar en toont een collectie hedendaagse kunst midden in het centrum van Nijmegen: Marikenstraat 50. De opening duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze middag kunt u genieten van een drankje en hapje. Bij aanvang start galeriehouder Eelko van Iersel met een welkomsttoespraak. Het muziekoptreden wordt deze middag verzorgd door zangeres Irada Delsink.

Zondag 1 mei 2022: Het muziekoptreden wordt, tijdens de expositie opening van Babette Degraeve, verzorgd door zangeres Irada Delsink
Het muziekoptreden wordt deze middag verzorgd door zangeres Irada Delsink

”Als beeldend kunstenaar ga ik aan de slag met vormen en ideeën, in de hoop schoonheid zichtbaar te maken. Mooie dingen hebben een eigen kracht en roepen hun eigen energie op”, aldus Degraeve.

Kleine jongetjes van binnen

Babette kan zich soms hogelijk verwonderen over de wereld. Die verwondering geeft ze een vorm, meestal in brons en hout. In deze expositie is onder andere haar werk ‘kleine jongetjes van binnen’, ‘aaibare puppies’ en ‘knuffelkonijnen’ te zien.

“Mijn werk dat ben ik. Al mijn fascinatie, gevoel en interesses, vormen de verschillende lagen in mijn werk. Wat je denkt te zien is echter niet altijd wat het is, ik hou ervan om mensen op het verkeerde been te zetten, te spelen met tegenstellingen en verschillende werkelijkheden toe te laten. Ogenschijnlijk speelse objecten verraden mijn diepere gevoelswereld. Esthetiek schuw ik niet. Mooie dingen hebben hun eigen kracht en roepen een eigen energie op …maar misschien ontdek je een beetje humor of poëzie…Dan ontmoeten we elkaar even in mijn wereld”

Puppies

Babette speelt graag met tegenstellingen. Ogenschijnlijk zijn de door haar vervaardigde puppies aaibaar, maar in werkelijkheid zijn deze Powerpups meer dan levensgroot en gemaakt van koel en keihard brons….In haar meest recente werk toont ze ’Sois Belle’, ‘Zeehond’, ’Petit Bijou’ & ‘Playmate’; speelse puppies met accessoires, waardoor hun karakter wordt versterkt.

Babette Degraeve werd geboren te Brugge, België, en deed de opleiding vrije kunst aan de hoge school van de kunsten in Arnhem (Artez).

Kunstenaars Zeven Zomers

In onze vaste collectie: glaskunst van Fons Uytdehaag, Gert Bullée, natural art van Rob Plattel, olieverfschilderijen van Eelko van Iersel, papierkunst van Annelies Reijers, bronzen beelden van Harry de Leeuw, Rieke van der Stoep, Peter Jansen, Ans Zondag, Erik Kierkels, Rose van den Hurk, Marcel Julius Joosen & Anke Birnie.

‘King of the Sofa’ & ‘Playmate’

Persbericht:

Expo Babette Degraeve in Marikenstraat

Kunstenaar Babette Degraeve exposeert van 1 mei t/m 3 juli 2022 in galerie Zeven Zomers. Degraeve is geboren en getogen in het Vlaamse Brugge en woont en werkt al jaren in Nijmegen. Een thuiswedstrijd in haar eigen stad. Waar ze ook bekend is als gastvrouw en presentator van het Valkhof Kunstcafé. ‘Als galerie zijn we blij om haar het podium te bieden in de stad, zodat alle liefhebbers in contact kunnen komen met haar bronzen beelden’, aldus galeriehouder Eelko van Iersel. Zondag 1 mei bent u van harte welkom bij de feestelijke opening in de galerie; Marikenstraat 50. De opening duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Tijdens deze middag kunt u genieten van een drankje en hapje. Bij aanvang start galeriehouder Eelko van Iersel met een welkomsttoespraak. Het muziekoptreden wordt deze middag verzorgd door zangeres Irada Delsink.