Rob Plattel natural art in galerie Zeven Zomers

zeven-zomers_kunstenaar_rob_plattel

Natural Art, Rob Plattel

De natuur als inspiratiebron én als basismateriaal.

Rob Plattel exposeert permanent zijn natural art in galerie Zeven Zomers (Nijmegen). Hij studeerde ‘Nature and Design’ in Vught. Rob is echter een autodidact met een groot respect voor de overweldigende schoonheid van de natuur. Zijn werk bestaat voornamelijk uit organisch en plantaardig materiaal dat hij verzamelt, droogt en selecteert. De natuur inspireert en levert zijn basismateriaal.

Plattel’s werk heeft een serene schoonheid welke door ritmisch, menselijk handelen in diepe concentratie en helderheid vorm krijgt. Hij navigeert tussen de eenvoud van het natuurlijke object en de gekunsteldheid van te bedachte constructies en is spelenderwijs op zoek naar een eindresultaat dat niet anders dan zo had kunnen zijn.

De cirkel speelt duidelijk een belangrijke rol in zijn werk. Het roept herinneringen op aan de maan, de zon en de aarde, de oneindigheid en de cyclische processen: dag en nacht, eb en vloed, groeicirkels, de vier seizoenen… en herinnert ook aan de eeuwigheid, ‘peace of mind’ en vrijheid. Veel bezoekers van de galerie zijn er door gefascineerd.

‘Natural art’ van Rob Plattel is aangekocht door clientèle uit onder andere Engeland, Duitsland, Spanje, België, Zwitserland, Nederland, IJsland, India en Dubai. Zijn kunstwerken komen goed tot hun recht als ze de ruimte krijgen.

Hieronder –in de slideshow– vindt u een overzicht van de kunstwerken die momenteel te koop zijn.

Dit kunstwerk ‘Mystic Rose’ is beschikbaar en komt uitstekend tot haar recht in een mooie loft óf huis met split-level.
Het is een 9-luik met een afmeting van 318 x 318 cm. Het maakt de ontvangsthal van uw bedrijfsruimte onvergetelijk.