Rob Plattel natural art in galerie Zeven Zomers

zeven-zomers_kunstenaar_rob_plattel

Natural Art, Rob Plattel

Rob Plattel exposeert permanent zijn natural art in galerie Zeven Zomers (Nijmegen). Hieronder –in de slideshow– vindt u een overzicht van de kunstwerken die momenteel te koop zijn.

Rob Plattel studeerde ‘Nature and Design’ in Vught (NL), maar eigenlijk is hij een autodidact met een groot respect voor de overweldigende schoonheid van de natuur. Zijn werk bestaat voornamelijk uit organisch en plantaardig materiaal dat hij vaak zelf verzamelt, droogt en selecteert.

De natuur als inspiratiebron én als basismateriaal.
Dit kunstwerk zal een mooie loft óf huis met ‘split-level’ vinden waar ze goed tot haar recht komt. Of in een ontvangsthal van een bedrijfsruimte.

Plattels werk heeft een serene schoonheid welke door ritmisch, menselijk handelen in diepe concentratie en helderheid vorm krijgt. Hij navigeert tussen de eenvoud van het natuurlijke object en de gekunsteldheid van te bedachte constructies en is spelenderwijs op zoek naar een eindresultaat dat niet anders dan zo had kunnen zijn.

De cirkel speelt duidelijk een belangrijke rol in Plattels werk. Het roept herinneringen op aan de maan, de zon en de aarde, de oneindigheid en de cyclische processen: dag en nacht, eb en vloed, groeicirkels, de vier seizoenen… Maar het herinnert ook aan de eeuwigheid, ‘peace of mind’ en vrijheid.

Natural art van Rob Plattel is aangekocht door clientèle uit onder andere is te vinden in o.a. Engeland, Spanje, België, Zwitserland, Nederland, IJsland, India en Dubai.