Nieuwjaarsbijeenkomst 07-01-2024

nieuwjaarsbijeenkomst galerie zeven zomers 2024 smooth operators glaskunst Tanja T.

Proost op het nieuwe jaar!

U bent van harte welkom bij de nieuwjaarsbijeenkomst in Galerie Zeven Zomers. We proosten samen met u op het nieuwe jaar. Een mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen is het samenzijn tussen de kunst!

Op 7 januari, om 14.00 uur, start Eelko van Iersel met een toespraak, er is live muziek van de ‘Smooth Operators’ en gastexposant ‘Tanja T.’ toont haar glaskunst. Een feestelijke middag voor kunstliefhebbers, kunstenaars, familie en vrienden.

Smooth Operators

De Smooth Operators is een semi-acoustische band bestaande uit Paul, Menno, Robbin en Irada. Ze delen de passie voor goede muziek en creëren met hun band een relaxte sfeer. Hun repertoire bestaat uit top 40 hits, Franstalige nummers, ‘classics’ én eigen nummers.

Tanja T. glass objects

Als glaskunstenaar gebruikt Tanja kleur als een manier om menselijke gevoelens en emoties uit te drukken. Glas heeft de unieke eigenschap om licht door te laten en te weerkaatsen. Hierdoor ontstaat een dynamisch kleurenspel dat een scala aan emoties bij de kijker kan oproepen.

Tanja onderzoekt het samenspel tussen transparantie en gelaagdheid, waarbij ze kleuren in lagen aanbrengt om diepte en beweging in haar werk te creëren. Met haar kunst probeert ze een emotionele reactie bij de kijker op te roepen.

Ze hoopt dat haar glaskunst een gevoel van verwondering en contemplatie te weeg brengt, en dat het een waardering voor de schoonheid en kracht van glas zal bevorderen.

Permanente collectie van 12 kunstenaars

De galerie toont een bijzondere collectie bronzen beelden van onder andere Rieke van der Stoep (mystieke vrouwfiguren), Anke Birnie (hangende figuren), Harry de Leeuw (landschap en architectuur), Erik Kierkels (stieren), Marcel Julius Joosen (mannelijke naakt), Rose van den Hurk (vrouwenbeelden, gedenkbeelden), Ans Zondag (animal sculptures), Babette Degraeve (hondjes en figuren) en Gerard Neijenhuis (abstracte beelden).

De collectie wandobjecten bestaat uit: papierkunst van Annelies Reijers, ‘natural art van Rob Plattel en olieverfschilderijen van Eelko van Iersel.

Kunstadvies op maat

Galerie Zeven Zomers heeft een groot netwerk van kunstenaars waaruit een advies op maat kan worden gepresenteerd voor uw specifieke vraag naar kunst. Bezoek de galerie of maak een afspraak met galeriehouder Eelko van Iersel.