Rose van den Hurk bronzen figuren in galerie Zeven Zomers

Rose van den Hurk bronzen beelden figuren vrouwen rondingen vrouwelijkheid intimiteit hart houding geraakt pluisje natuur ontkiemen lichtwerker openen liefdevol zacht bloei bescherming uitreiken geboorte rouwverwerking gedenkbeeld

Rose van den Hurk

Rose van den Hurk exposeert permanent haar unieke bronzen figuren in galerie Zeven Zomers (Nijmegen).

Rose van den Hurk woont en werkt in Nijmegen. In Nijmegen heeft ze aan de Lerarenopleiding Tekenen, Handvaardigheid en Textiele werkvormen gestudeerd en studeerde ze af aan de Hogeschool Nijmegen, Creatieve Therapie richting beeldend vormen.

Het bronsgieten heeft ze zich eigen gemaakt in kunstenaarscentrum “De Olifant” in Nijmegen. In 2013 heeft ze de kunstacademie (beeldhouwen) in België gedaan.

Geraakt

Al haar beelden zijn unica’s. In haar atelier maakt Rose haar beelden van was, gips of klei, waarvan de meeste vormen vervolgens in brons worden vervaardigd.

Het leven betekent voor Rose, aangeraakt worden. Haar streven is dan ook om u aan te raken via haar beelden‎.

Vrouwenlichaam

De rondingen van een vrouwenlichaam, het kind, de geboorte en de natuur in haar prachtige groei zijn voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Vanuit vrouwelijke lichaamsvormen probeert ze spanning in een beeld op te roepen. Een sensuele, uitdagende spanning of een spanning door ontspruiting van een natuurlijk element bijvoorbeeld een knop, een bloem, een twijg, een blad. Vrouwelijk schoon gaat over in natuur, natuur gaat over in vrouwelijk schoon.

Haar bronzen en keramische beelden zijn afwisselend in afmeting. Ze gaan ofwel de hoogte in, iel maar sterk en trots met een krachtige, golvende sierlijke beweging danwel naar de grond, fors, vol, rond en verstild.

Gedenkbeelden

Twee specialisaties van Rose van den Hurk zijn: het maken van geboorte/kinder beelden en het maken van gedenkbeelden. Een beeld als symbool voor het leven en voor de dood, een beeld wordt zo een tastbare plaats voor aanraken, ontmoeten en herinneren.