Galerie

Bezoek de galerie op Marikenstraat 50 te Nijmegen. U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief om uitnodigingen te ontvangen voor de wisselende exposities.

Zeven Zomers

Het getal Zeven wordt geassocieerd met mystiek, spirit en geluk. Zomers refereert aan: warmte, zon, licht, kracht en vrijheid. Vanuit die basis presenteert de galerie hedendaagse kunst. De focus ligt bij kwaliteit en zeggingskracht. De galerie toont permanent de olieverfschilderijen van Eelko van Iersel. Tevens exposeert de galerie twee-dimensionaal en ruimtelijk werk van verschillende kunstenaars. Deze exposities worden zorgvuldig samengesteld, zodat de kunst elkaar versterkt. De getoonde collectie bestaat uit verschillende disciplines. Naast schilderijen vindt u bij ons sculpturen in diverse materialen en technieken, werken op papier, glaskunst en fotografie.

Galerie Zeven Zomers is een nomadische kunstgalerie in Nijmegen. Zoals Dagblad de Gelderlander zo treffend heeft verwoord in het artikel  (zomer 2017)  “Zeven Zomers is een vertrouwd gezicht in de Nijmeegse binnenstad”. Eigenaar Eelko van Iersel maakt reeds 14 jaar gebruik van leegstaande panden op geschikte locaties om kunstcollecties te tonen aan publiek. De galerie is gevestigd in het centrum van Nijmegen (Gelderland) en toont wisselende exposities.

VAKMANSCHAP
Kunst beleeft de laatste jaren een omslag van geëngageerd naar de (her)waardering van schoonheid en esthetiek. De overvloed aan beeldmateriaal via de media draagt daartoe bij. We lijken op zoek te zijn naar intimiteit en een persoonlijke ervaring: een werk mag vooral weer mooi zijn en ‘knap gemaakt’. Met wat minder romantische overwaardering voor de makers, komt vakmanschap en traditioneel ambacht meer en meer uit de taboesfeer.

Kunst bemiddeling

De galerie bemiddelt tussen u en de kunstenaars, die hun werk tonen of hebben getoond in de wisselende exposities. De afgelopen jaren exposeerde de galerie kunstwerken van meer dan 120 verschillende kunstenaars uit binnen en buitenland. Dit brede netwerk van kunstenaars zorgt ervoor dat de galerie u gericht kan adviseren bij uw zoektocht naar een geschikt kunstwerk voor uw woning of bedrijfsruimte.

Openingstijden

De galerie is geopend van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. U kunt ook een afspraak maken om de galerie op een ander tijdstip te bezoeken.

Locatie

Marikenstraat 50, 6511 PX Nijmegen

Parkeren

Parkeergarage Eiermarkt, Parkeergarage Kelfkensbos, Parkeergarage Mariënburg.

Eerdere locaties

kunst galerie Marikenstraat eerdere locatie nijmegen
galerie kunst locatie 2015
locatie 2013
locatie 2010
locatie 2009
locatie 2008
locatie 2003

Galerie Gelderland

Expositie Nijmegen

Galerie Nijmegen