Galerie Gelderland

Galerie Gelderland, kunst & cultuur

Gelderland heeft een scala aan podia waar de kunstwerken van beginnende en bekende kunstenaars worden getoond. In Nijmegen kunt u terecht bij galerie Zeven Zomers, waar kunst getoond wordt wat eerder het hart en de ziel raakt dan de ratio. Kunstschilder Eelko van Iersel is sinds 2003 eigenaar van zijn eigen galerie ‘Zeven Zomers’. Wat begon als een podium voor zijn non-figuratieve olieverfschilderijen is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde galerie. Een kunsttempel, die niet meer weg te denken is uit de Nijmeegse binnenstad.

Galerie Nijmegen, ‘Zeven Zomers’

Galerie Zeven Zomers toont hedendaagse kunst. Het getal Zeven wordt geassocieerd met mystiek, spirit en geluk. Zomers refereert aan: warmte, zon, licht, kracht en vrijheid. Vanuit die basis presenteert de galerie hedendaagse kunst. De focus ligt bij kwaliteit en zeggingskracht. De galerie reist, vanaf 2003, ‘als een nomade’ en toont haar kunst op wisselende locaties.

De afgelopen jaren was de galerie in Nijmegen gevestigd op Plein 1944, Grote Markt, Besiendershuis, Stikke Hezelstraat 65 en Houtstraat 74 en Marikenstraat. Momenteel is de galerie gevestigd op Marikenstraat 50 te Nijmegen. U bent van harte welkom!

De exposities van Nederlandse en internationale kunstenaars worden zorgvuldig samengesteld, zodat de kunstwerken elkaar versterken. De galerie toont permanent de non-figuratieve olieverfschilderijen van Eelko van Iersel, ‘natural art’ van Rob Plattel en bronzen beelden van Rose van den Hurk, Anke Birnie en Rieke van der Stoep. Tevens exposeert de galerie twee-dimensionaal en ruimtelijk werk van verschillende kunstenaars. De getoonde collectie bestaat uit verschillende disciplines. Naast schilderijen vindt u bij ons sculpturen in diverse materialen en technieken, werken op papier, glaskunst en fotografie. De exposities duren 2 maanden en worden feestelijk geopend.

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief om uitnodigingen te ontvangen voor de wisselende exposities.