EXPO Marikentraat 47 Nijmegen

Galerie Zeven Zomers brengt allure in Marikenstraat

Van maart t/m november 2016 heeft galerie Zeven zomers exposities getoond van 24 verschillende kunstenaars. De museale ruimte leent zich uitstekend voor een chique presentatie van de kunst. Galeriehouder Eelko van Iersel kijkt terug op een ontzettend mooie en succesvolle periode. Een succes, mede door het hoge aantal bezoekers en kunstliefhebbers die in contact zijn gekomen met de kunst die vertegenwoordigd wordt door ‘Zeven Zomers’, alsook de uitstekende verkoopresultaten. Van Iersel huurde het pand tijdelijk voor een gereduceerd bedrag, omdat het pand ruim een jaar leegstond. Leegstand in de gerenommeerde Marikenstraat is een doorn in het oog voor de ondernemers, winkelend publiek en de vastgoed-eigenaren. Van Iersel slaagde erin om een galerie neer te zetten die de aantrekkelijkheid van de straat aanzienlijk heeft verhoogd. Er ontstond aantrekking van winkelend publiek en verbinding tussen de gevestigde winkels. De overkoepelende organisatie van de Marikenstraat wil ‘Zeven Zomers’ graag in haar straat houden, omdat de kunstgalerie een positieve bijdrage levert.

Nijmegen en het verhaal van Mariken zijn onherroepelijke met elkaar verbonden. Het verhaal dateert uit het begin van de 16e eeuw en gaat kort samengevat over ‘goed en kwaad’ en vergiffenis vragen voor de zondige daden van Mariken van Nimwegen. Op de Grote markt in Nijmegen staat een bronzen beeld van Mariken, er is een hardloopevenement naar haar vernoemd en is er een straat die haar naam draagt. De Marikenstraat – in de volksmond ook wel ‘koopgoot’ genoemd -. Rond 2000 werd deze straat opgeleverd als uitbreiding van het stadscentrum. Architect Sjoerd Soeters heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn ontwerp. De Marikenstraat is een moderne straat met mooie winkels en eigentijdse uitstraling. Galerie Zeven Zomers past daar erg goed bij. De kunstzaak brengt allure in de straat en heeft als doel de aantrekkelijkheid te versterken.

Maart t/m november 2016

Eind 2015 sloot de galerie haar deuren op de hoek Houtstraat/Hezelstraat. Een paar maanden was de galerie ‘in between’ locaties. Eigenaar Eelko van Iersel oriënteerde zich in deze periode op een geschikte locatie. Er was zelfs sprake van dat de galerie naar ‘s-Hertogenbosch zou verhuizen. Aangezien het Jheronimus Bosch jaar veel kunstliefhebbers aantrekt naar de Bossche binnenstad was de cultureel ondernemer geïnteresseerd in deze verhuizing. Den Bosch zag het reizende concept van de galerie wel zitten en lonkte met mooie panden. Uiteindelijk bleef Van Iersel toch trouw aan Nijmegen, waar hij in 2003 starte met zijn galerie. ‘Zeven Zomers‘ reist ‘als een nomade’ en toont haar kunst op wisselende locaties. Het reizend kunstcircus is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde galerie, die niet meer weg te denken is uit de Nijmeegse binnenstad. Het aanbod van het pand aan de Marikenstraat kwam net op tijd, anders was ‘deze vogel’ toch gevlogen. Een prachtige locatie met veel mogelijkheden. “Het is een groot en modern pand, waardoor de kunst goed gepresenteerd wordt. Het heeft een museale uitstraling, wat zowel de kunst ten goede komt, maar ook de aantrekkelijkheid van de Marikenstraat vergroot”, aldus Eelko van Iersel. Begin maart ontving hij de sleutel, waarna hij het pand verbouwde tot luxueuze gallery.fotografie: Wil Gipman

Grandioze opening

Zondag 20 maart opende galerie Zeven Zomers de nieuwe locatie. Een prachtige middag met kunst, meer dan 170 kunstliefhebbers, muziek van Smooth Operators en beleving van veel ‘moois’. Lees hier het artikel over de grandioze opening van de Marikenstraat 47.


Zomerexpositie 2016

De galerie vierde haar 13-jarig bestaan tijdens de zomerexpositie 2016. Het kunstenaarsduo Huub & Adelheid Kortekaas brachten een warm woord van welkom.

Laatste expositie

Zondag 6 november 2016 was de laatste dag. We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle periode: veel belangstellenden en goede kunstverkoop. Lees hier het artikel over de laatste expositie op de locatie Marikenstraat 47.

Nieuwe locatie

In november 2016 is galerie Zeven Zomers weer verkast naar een nieuwe locatie: Marikenstraat 38 (tegenover de vorige locatie). De galerie blijft nog in de straat, dus is gemakkelijk te vinden voor het kunstminnend publiek.