Galerie Zeven Zomers: Marikenstraat 38 te Nijmegen

Galerie Zeven Zomers toont een mooie kunstexpositie in haar nieuwe locatie ‘Marikenstraat 38’ te Nijmegen (tegenover de vorige locatie). De galerie reist vanaf 2003 ‘als een nomade’ en toont haar kunst steeds weer op nieuwe locaties. Momenteel is ‘Zeven Zomers’ de enige galerie met hedendaagse kunst in de Nijmeegse binnenstad. De galerie is geopend van donderdag tot en met zondag  van 12.00 tot 17.00 uur.

Het nomadische karakter van de galerie zorgt voor unieke exposities op verrassende locaties. Op deze wijze komen steeds weer nieuwe kunstliefhebbers in contact met de galerie en de getoonde kunstwerken. Doormiddel van de nieuwsbrief blijven geïnteresseerden op de hoogte van de huidige locatie en wisselende exposities.

De galerie gaat tijdelijke huurovereenkomsten aan met eigenaren van leegstaande winkelpanden. Geheel onverwachts verhuisde de galerie (begin november 2016) van nummer 47 naar het tegenoverliggende pand nummer 38. Het pand (nr. 47) is per direct verhuurd aan Homestock, een interieurwinkel van tijdelijke aard. Net als galerie Zeven Zomers is Homestock een ‘reizende winkel’. De overkoepelende belangen-organisatie van de Marikenstraat wil graag dat de galerie in de straat blijft, mede omdat de kwaliteit van de galerie een unieke meerwaarde brengt.

Galerie Zeven Zomers brengt allure, schoonheid, rust en positieve energie in de Marikenstraat. De afgelopen 8 maanden heeft de galerie ongelooflijk veel mooie complimenten ontvangen van bezoekers. Het winkelend publiek toonde zich blij verrast dat ‘de oase van kunst’ zoveel kracht, schoonheid en warmte toonde in de vorm van de samengestelde kunstexposities.

Expositie

De huidige expositie toont kunstwerken van de kunstenaars die vast worden vertegenwoordigd door de galerie: Rob Plattel (natural art), Eelko van Iersel (non-figuratieve olieverfschilderijen) en bronzen beelden van Rose van den Hurk, Anke Birnie en Rieke van der Stoep. Alle kunstwerken zijn te koop.

Bemiddeling & Advies

De bemiddeling van de kunstwerken van de bij de galerie betrokken kunstenaars is een dienst van de galerie die altijd beschikbaar is. Galeriehouder Eelko van Iersel draagt er zorg voor dat het ‘kunstwerk van uw keuze’ bij u thuis getoond en bezorgd wordt.

Marikenstraat 38

Het nieuwe pand is beduidend kleiner dan de vorige museale locatie. Naar alle waarschijnlijkheid zal de galerie tot het einde van 2016 gevestigd zijn op deze locatie om begin 2017  te verschijnen in een grotere ruimte waar de kunst nog beter tot haar recht komt. Blijft u op de hoogte door u in te schrijven voor de nieuwsbrief en/of volg de facebookpagina van de galerie.

facebook_zevenzomers