Expositie Nijmegen

Bezoekt u de stad Nijmegen en heeft u interesse in kunst en exposities? Dan bent u welkom in Galerie Zeven Zomers. De galerie is gevestigd in de Marikenstraat 50 (links van lunchcafé New Dutch).

Expositie Nijmegen

Het getal Zeven wordt geassocieerd met mystiek, spirit en geluk. Zomers refereert aan: warmte, zon, licht, kracht en vrijheid. Vanuit die basis presenteert de galerie hedendaagse kunst. De focus ligt bij uniciteit, vakmanschap en zeggingskracht. De galerie toont permanent de olieverfschilderijen van Eelko van Iersel. natural art van Rob Plattel, bronzen beelden van Rieke van der Stoep, Anke Birnie en Rose van den Hurk. Tevens exposeert de galerie twee-dimensionaal en ruimtelijk werk van verschillende kunstenaars. Deze exposities worden zorgvuldig samengesteld, zodat de kunst elkaar versterkt. De getoonde collectie bestaat uit verschillende disciplines. Naast schilderijen vindt u bij ons sculpturen in diverse materialen en technieken, werken op papier, glaskunst en fotografie.

Museum Nijmegen

Beeldende kunst is voor een middelgrote stad als Nijmegen niet overdadig vertegenwoordigd. Gelukkig is er een ruim aanbod van kunst in de openbare ruimte, waaronder een aantal bronzen sculpturen van Ed van Teeseling. In Museum het Valkhof vindt u een grote en belangrijke verzameling Romeinse archeologie samen onder een dak met een bijzondere collectie moderne kunst. Hoogtepunten in het tentoonstellingsprogramma zijn exposities over Jan Toorop (2003), Shinkichi Tajiri (2004), de Gebroeders van Limburg (2005) en Herculaneum (2006-2007).

Galerie Nijmegen

In Nijmegen hebben de afgelopen jaren verschillende galerieën hedendaagse kunst getoond aan publiek. Een groot aantal zijn er om verschillende redenen mee gestopt. Momenteel zijn Galerie Bart, Galerie Bart, Singular-Art, Marzee (sieraden) én Galerie Zeven Zomers actief met het tonen van solo en/of samengestelde exposities van hedendaagse kunstenaars.

Galerie Zeven Zomers

Galerie Zeven Zomers is een unieke galerie, die reist van locatie naar locatie. Deze nomadische galerie toont haar kunst, sinds 2003 op wisselende locaties. Kunstschilder Eelko van Iersel is eigenaar van galerie Zeven Zomers. Hij woont en werkt vanaf 1994 in Nijmegen. Deze stad aan de Waal biedt hem de ruimte en rust om zich volledig toe te wijden aan zijn werk als kunstenaar. Kunstenaar van Iersel is voornamelijk bekend in Nijmegen en regio. Maar ook buiten de stad en in het buitenland is hij bekend. Tot 2020 zijn er zo’n 320 schilderijen van zijn hand verkocht binnen- en buitenland. “Ik woon en werk ik Nijmegen. Als mens ben ik een wereldburger. Als kunstenaar ben ik van de wereld. De taal die in mijn schilderijen gedeeld wordt is non-verbaal, vrij van religie en vol kracht, warmte en licht”, aldus Eelko van Iersel. Een volledig overzicht van zijn schilderijen vindt u op de officiële website. De schilderijen van Eelko van Iersel zijn allen uniek en te koop in galerieën en kunstbeurzen in binnen en buitenland. Zo is zijn werk o.a. tentoongesteld in Gent (ART Gent), Lille (ART Lille) en ‘s-Hertogenbosch (Art & Antiques Fair). De schilderijen van Eelko van Iersel worden permanent getoond in galerie Zeven Zomers te Nijmegen.

Cultuur & Nijmegen

Ziet u Nijmegen als loopstad, cultuurstad, universiteitsstad, oudste stad of als stad aan de Waal? Nijmegen heeft veel te bieden voor jong en oud. Urenlang rondslenteren door de binnenstad van Nijmegen, lekker shoppen of meer te weten komen over de rijke historie van de stad. Uitgaan, lekker eten of heerlijk genieten van de natuurgebieden rondom Nijmegen. Bezoek gezellige evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse of breng je dag door bij musea zoals Museum het Valkhof of het muZIEum. Nijmegen en muziek hebben een rijke geschiedenis. Op het gebied van kunst en cultuur is ‘muziek‘ één van de peilers van de stad. Met name de concerten in Het Goffertpark met wereldberoemde artiesten, zoals U2 en de The Rolling Stones. Het muziekspektakel met de Nijmeegse Zomerfeesten én de programmering van bekende en upcoming muzikanten in poppodium Doornroosje.

Oudste stad

Nijmegen is mogelijk de oudste stad van het huidige Nederland en vierde in 2005 haar 2000-jarig bestaan. Nijmegen ligt dichtbij de grens met Duitsland. In de directe omgeving van de stad Nijmegen treft men natuurgebieden aan met een grote verscheidenheid aan landschapstypen: langs de Waal en de Maas uiterwaarden met slingerende dijken, plassen en weilanden, glooiende stuwwallen begroeid met gemengde bossen en in de dalen een beekvegetatie, moerassige graslanden, heidevelden en schrale blauwgraslanden. In Gelderland vindt u verschillende podia voor beginnende en bekende kunstenaars.