Nieuwe locatie Marikenstraat nr. 61


Dat ‘het nomadische bestaan’ in het bloed zit van galerie Zeven Zomers is wel bekend. De galerie reist, vanaf 2003, en toont haar kunstcollectie op wisselende locaties. Van de Grote Markt, het Besiendershuis, Stikke Hezelstraat, Houtstraat naar de Marikenstraat. Altijd op toplocaties in de binnenstad van Nijmegen. Daarmee is ‘Zeven Zomers’ de enige galerie in Nederland die al zo’n lange tijd vanuit visie op deze innovatieve wijze onderneemt. Dit kunstpodium is nog dé enige galerie in de Nijmeegse binnenstad. En dat werpt haar vruchten af. De galerie brengt met haar collectie en wisselende exposities beeldende kunst in het hart van de binnenstad en haar bezoekers. Door te wisselen van locatie komen er steeds weer andere kunstliefhebbers in contact met de geëxposeerde kunst. En liefhebbers die de galerie gevonden hebben blijven op de hoogte via de nieuwsbrief. Een gouden formule. 

Kunst brengt allure in Marikenstraat
Begin 2016 zag de galerie voor de eerste keer het licht in de Nijmeegse Marikenstraat. De Marikenstraat is in ‘De Oudste Stad’ uniek, omdat het een redelijke nieuwe straat is. Ongeveer 17 jaar geleden werd de straat gebouwd naar een stedenbouwkundig ontwerp van architectenbureau Soeters. Bij het ontwerp van de straat heeft men het niveauverschil tussen de Burchtstraat en het Mariënburg benut om de winkelstraat twee niveaus te geven. De Marikenstraat is bij uitstek geschikt voor een kunstgalerie, omdat speciaalzaken van origine bedoeld zijn in dit winkelgebied. De galerie verhuist nu binnen de Marikenstraat naar nummer 61. Het pand is gelegen aan het hogere gedeelte, rechts van Hugo Boss, tegenover het intieme pleintje, waar onder de bomen een schommel staat. Deze schommel is een monument ter nagedachtenis aan de 763 slachtoffers van het bombardement op Nijmegen in 1944. De etalages op nummer 38 en nummer 40 tonen eveneens kunstwerken die bij Zeven Zomers te koop zijn. Eigenaar Eelko van Iersel heeft het nieuwe pand grondig opgeknapt, zodat de kunst goed tot haar recht komt. “Het is altijd wel flink doorpakken met zo’n verhuizing, maar ik weet waar ik het voor doe en hoe het gewaardeerd wordt”, aldus Eelko van Iersel. Ruim 13 jaar geleden begon hij met zijn galerieconcept. Niet wetende dat het uit zou groeien tot dit gerenommeerd kunstpodium. “Als je maar lang genoeg vol houdt én -het allerbelangrijkste- kwaliteit brengt, dan komt het goed”.

Expositie mei & juni
Voor de nieuwe expositie hebben we wederom een bijzondere kunstcollectie bij elkaar gebracht. De expositie toont werk van: Mark van Kuppevelt (brons & hout), Lilian Steenhuisen (figuren in brons). De galerie toont permanent de bronzen figuren van Rieke van der Stoep non-figuratieve olieverfschilderijen van Eelko van Iersel, ‘natural art’ van Rob Plattel en bronzen beelden van Rose van den Hurk en Anke Birnie.

Vernissage 7 mei
U bent van harte welkom bij de feestelijke opening op zondag 7 mei. Om 14.00 uur verzorgt Thea van den Heuvel (fotograaf) een beschouwende toespraak. Waarna u kunt genieten van een muziekoptreden van Smooth Operators.

De etalage van nummer 38 en nummer 40 worden ingericht met mooie kunstwerken, die te koop zijn op nummer 61.