Kunstenaar Marco Käller

Marco Käller kunst expositie Marikenstraat Galerie Zeven Zomers nautisch Makkum IJsselmeer scheepvaart watersport Waddenzee Nijmegen Fryslân water zee staal cortenstaal roestvrijstaal rvs zeilen Marina Makkumbeach haven scheepswrakken wadlopen

Marco Käller exposeert in galerie Zeven Zomers

Galerie Zeven Zomers nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van de expositie van Marco Käller op zondag 5 mei. Om 14.00 uur start Eelko van Iersel met een welkomsttoespraak. Eelko is kunstschilder en ruim 20 jaar eigenaar van Zeven Zomers. We proosten op deze bijzondere expositie van Marco. Er is gelegenheid om de kunstenaar te ontmoeten en zijn werk te bewonderen.

Zee, water, inspiratie, vrijheid…

De galerie toont tot eind juni de wandobjecten en driedimensionale objecten in staal van Marco Käller. Käller groeide op in Nijmegen. Momenteel woont en werkt hij in Makkum, dichtbij het IJsselmeer en de Waddenzee. Door zijn passie voor het water leerde Käller de meest uiteenlopende mensen kennen: zeilers, vissers en waddengidsen, officieren van marine en koopvaardij. Ze delen allemaal dezelfde fascinatie: de zee en het uitzicht op die eindeloze -steeds veranderende- watermassa. Käller begrijpt dit gevoel persoonlijk en artistiek heel goed. Tegelijkertijd vraagt hij zich af waarom water voor sommigen bedreigend is, terwijl het voor anderen een onbegrensde wereld van vrijheid vertegenwoordigt? Het leven in Friesland wordt gekenmerkt door leven met water. Dit geeft aanleiding tot prachtige verhalen over leven met de zee, wadlopen, garnalen vangen en stukken van scheepswrakken vinden. Voor de kunstenaar levert dit steeds weer inspiratie op voor nieuwe vormen in verschillende materialen.

De afgelopen jaren heeft hij zich toegespitst op het maken van wandobjecten en kunstobjecten in cortenstaal en roestvrij staal. Dit stoere materiaal leent zich erg goed voor zijn hedendaagse kunstobjecten. Een sieraad voor in uw huis, tuin of bedrijfsruimte!

U kunt de expositie van Marco Käller zien tot eind juni.