Kunstenaar Erik Kierkels

Kunstenaar Erik Kierkels

Erik Kierkels is al 40 jaar actief als beeldend kunstenaar. Zijn werk bestaat uit expressieve afbeeldingen van stieren, paarden en danseressen. Zichtbaar in kleurrijke glasobjecten en sculpturen in brons. Soms vol passie en energie en soms verfijnd en ingetogen. Een wereld vol contrasten in materiaal en uitbeelding.

Speels, uitdagend, trots en soms erotisch

De diversiteit aan materialen en technieken dragen allemaal onmiskenbaar een geheel eigen Kierkels karakter. Hierdoor ontstaan vaak combinaties van zijn werk binnen een tuin, hal of woonkamer en worden zijn glasobjecten ontworpen voor specifieke locaties als een vide, trappenhuis of woon-kamer. Zijn inspiratie vindt Kierkels in het alledaagse: “een passage uit een boek , een muziekstuk of een gebeurtenis op tv. Het is de katalysator voor het scheppingsproces, dat soms weken of maanden in beslag neemt. Zijn kunstwerken zijn opgenomen in particuliere- en bedrijfscollecties in alle werelddelen.

Erik Kierkels toont permanent een aantal sculpturen in galerie Zeven Zomers. 

De beelden van Erik Kierkels bezitten een enorme spanning. Vol vuur, krachtig in uitdrukking bij zijn stieren en paarden, terwijl het frêle, speelse in zijn engelen en danseressen zichtbaar is.