Kunstenaar Gerard Neijenhuis

Gerard Neijenhuis bronzen sculpturen objecten brons voetbal award golf golfclinic football

Gerard Neijenhuis

Het creëren van bronzen beelden is mijn passie. Op jonge leeftijd was hand­vaardig­heid altijd al mijn favoriete vak. Een aantal jaar geleden kwam ik in contact met mijn leermeester “Loek Hambeukers”, hij wakkerde mijn creatieve vlammetje letterlijk weer aan. Vanaf dat moment wist ik dat ik mij verder wilde ontwikkelen in het creëren. Als volledig autodidact ontwerp en voer ik nu in opdracht uit, maar beleef het meeste plezier aan het vrij werken en uitvoeren van mijn eigen ideeën. 

Natuurlijke en organische structuren gevangen in gestileerde vormen.

Mijn inspiratie haal ik uit vormen en structuren die voorkomen in de natuur, zichtbaar en soms onzichtbaar voor het blote oog. Deze probeer ik te vangen in gestileerde vormen. Dit is voor mij een samenspel tussen fantasie en verstand, of tussen ziel en rede. Er zit altijd een element van toeval in het scheppende proces, het is belangrijk om je niet af te sluiten voor toevallige ingeving of verloop. “Je moet schapen immers eerst loslaten voordat je ze kunt hoeden”.

Gerard Neijenhuis bronzen sculpturen objecten brons voetbal award golf golfclinic football

Gerard Neijenhuis toont een selectie van zijn bronzen sculpturen permanent in galerie Zeven Zomers.