Zomerexpositie Nijmegen 2023

Zomerexpositie Nijmegen 2023 galerie Zeven Zomers kunst glaskunst Rieke van der Stoep bronzen beelden Sjamanisme Eelko van Iersel schilderijen Babette Degraeve Gert Bullee Rose van den Hurk ANKE BIRNIE Annelies Reijers Kunst museum Galerie Gelderland Vierdaagse expositie

All summer long…

De galerie van Eelko van Iersel is, sinds de start in 2003, uitgegroeid tot een begrip, een gevestigde galerie in de kunstwereld die zich inzet voor de hedendaagse Nederlandse kunst. We nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van de zomerexpositie op zondag 9 juli. Om 14.00 uur opent Eelko de expositie met zijn welkomsttoespraak. Maar er is nog een reden voor een feestje. Galerie Zeven Zomers viert deze middag haar 20 jarig bestaan. Dat doen we met begeleiding van het muziektrio ‘JazzMay’. Er is ruim gelegenheid om de kunstwerken te bewonderen en elkaar te ontmoeten, natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.

Kunst van nu…

De zomerexpositie toont een samengestelde kunstcollectie van gerenommeerde kunstenaars. Tijdens deze expositie ziet u een combinatie van natural art, organische olieverfschilderijen, bronzen beelden, papierkunst en glaskunst. De galerie toont 20 jaar een inspirerende collectie met een eigentijds en vernieuwend karakter. Er is ruimte voor verwondering in de abstracte en figuratieve kunst. Eelko: ‘De taal van de beeldende kunst is een mystieke taal. Iedereen heeft haar eigen beleving bij het zien van de kunstwerken. Dat maakt het bijzonder. Kunst is emotie, kom het beleven in Galerie Zeven Zomers’.

olieverfschilderij Eelko van Iersel organisch abstract natural art stier brons Erik Kierkels mystiek krachtbron

20 jaar in het hart van Nijmegen 

In 2003 opent Eelko zijn kunstgalerie in het centrum van Nijmegen met als doel zijn eigen schilderijen te exposeren en naamsbekendheid op te bouwen. Dit doel werd succesvol gehaald. Zijn schilderijen worden in binnen en buitenland gewaardeerd. Hij besloot zijn galerie uit te breiden met werk van andere kunstenaars.

Zijn keuze voor hun kunstwerken bepaalt hij op kwaliteit, zeggingskracht, vakmanschap en schoonheid. Eelko runt zijn galerie vanuit zijn liefde voor kunst, cultureel ondernemerschap en de ambitie om bijzondere kunst samen te brengen. Eelko brengt de kunstwerken bij elkaar waardoor er spannende beeldende dialogen ontstaan. Er ontstaat synergie, waarbij de som van de afzonderlijke kunstwerken een toegevoegde waarde hebben. Eelko: ‘Met trots zie ik hoe hard ik heb gewerkt om deze galerie op te bouwen. Dat vraagt lef, visie en doorzettingsvermogen. De galerie kan bestaan door de financiële middelen die voortkomen uit de verkoop van kunst. Zeven Zomers is een kunstpodium zonder subsidie. Ik ben iedereen die hierbij heeft geholpen en degenen die me nog steeds ondersteunen dankbaar. Daarbij noem ik graag de eigenaar van het pand in de Marikenstraat en het fijne team van assistentes die mij bijstaan in de galerie. We kijken gezamenlijk terug op -20 jaar Zeven Zomers- en proosten op deze prachtige galerie en haar toekomst’.

Fotograaf: Tycho van Dijk

Zeven Zomers 

‘Zeven Zomers’ is de perfecte naam voor de galerie: ‘Zomers’, dat heeft alles te maken met de warmte van de zon, licht en vrijheid. En de ‘Zeven’? Die staat symbool voor mystiek en geluk. Vanuit die basis presenteert de galerie ‘kunst van nu’ van Nederlandse en internationale kunstenaars. De galeriehouder selecteert kunstwerken die een positief effect hebben op de omgeving en een bijdrage leveren aan ‘geluk’. In de loop van de jaren groeide galerie Zeven Zomers uit tot een galerie van formaat die niet meer weg te denken is uit de Nijmeegse binnenstad.

Zomerexpositie 

Tijdens de zomerexpositie is er werk te zien van 14 permanente exposanten. We tonen werk van Anke Birnie (hangende figuren), Rieke van der Stoep (mystieke vrouwfiguren en mystieke beeldtaal), Erik Kierkels (bronzen stieren en paarden), Rob Plattel (Natural Art, wandpanelen met stenen, hout of schelpen), Gert Bullée (glaskunst), Rose van den Hurk (vrouwenfiguren, gedenkbeelden), Annelies Reijers (papierkunst), Marcel Julius Joosen (brons, mannelijk naakt), Fons Uytdehaag (glas & metaaldraad), Eelko van Iersel (olieverfschilderijen: mixed media, organisch/abstract), Gerard Neijenhuis (bronzen objecten), Babette Degraeve (brons, figuren), Ans Zondag (animal sculptures) en Harry de Leeuw (brons, landschap, architectuur).

JazzMay jazz muziek trio Esmay Elson Serge Lenneke

JazzMay

Dit trio staat garant voor een muzikale reis langs vrolijke, energieke maar ook ontroerende bestemmingen. Het trio bestaat uit ervaren muzikanten: Esmay (zang), Serge (gitaar) en Lenneke (keys). JazzMay brengt een melange van sterke popsongs en sfeervolle easy listening. De jazzy sound voert je mee naar andere werelden. Tot het repertoire behoren o.a. nummers van soullegendes: van Etta James tot Sam Cooke.

Feestelijke opening

Op zondag 9 juli wordt om 14.00 uur de zomerexpositie geopend. De meeste exposanten zijn deze middag aanwezig, zodat u in contact kan komen met de makers van de kunstwerken. De ontwikkeling en totstandkoming van kunst is moeilijk te verbeelden. Hoe de kunstenaar zijn/haar gevoel of idee omzet naar vorm of product is vaak niet te zien, maar wel te vragen. Deze middag wordt afgesloten rond 17.00 uur.

Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarages (Marienburgpassage & Eiermarkt).

De zomerexpositie is gedurende de hele zomer te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is de galerie geopend op afspraak. De entree is gratis.

Regionieuws RN7 over de Zomerexpositie Nijmegen en “20 jaar Kunst in het hart van Nijmegen”

Artikel ‘Into Nijmegen’

Het digitale platform ‘Into Nijmegen’ – in samenwerking met ‘Beeldende Kunst Nijmegen’– heeft een artikel geschreven en gepubliceerd over ’20 kunst in het hart van Nijmegen’.

Hier wordt winkelend publiek verleid tot het aanschaffen van bijvoorbeeld glaskunst, bronzen sculpturen of natural art. ‘Ambacht, positiviteit, esthetiek en mystiek’ met die woorden vat de goedlachse Eelko zijn visie op kunst samen. Hier vind je geen omgekeerde toiletten of op de muur geduct-tapete bananen, maar vakmanschap.”
Ilja Scheifes ging speciaal voor Beeldende Kunst Nijmegen langs bij galerie Zeven Zomers en schreef erover. Lees het hele artikel op de website.