Erik Kierkels • 40 jaar workaholic

Erik Kierkels 40 jaar workaholic stieren paarden Angeli Nike brons glas schilderij schilderijen tango stier paard schaduw 40 jaar jubileum panningen bronsroof diefstal atelier roof

Documentaire 28 oktober, 20.00 uur

Op zaterdag 28 oktober, 20.00 uur wordt de documentaire getoond in galerie Zeven Zomers voor geïnteresseerde kunstliefhebbers. Meld u nu aan voor vrijkaarten!

De documentaire is gemaakt door maker Ton Mejan uit Baarlo. Hij volgde het maakproces van de kunstwerken van Erik Kierkels. “Ik wil graag laten zien wat er nodig is om tot een kunstwerk te komen. Veel mensen weten dat niet. Ze zetten bijvoorbeeld een beeld in de kamer, maar weten niet hoeveel werk er daarvoor nodig is”, aldus Mejan. In eerste instantie zou Mejan de kunstenaar één jaar volgen. Vanwege corona liep dat uit en werden het er zes jaar. Het is een unieke gelegenheid om de documentaire te zien op zaterdag 28 oktober in galerie Zeven Zomers. Uiteraard is de kunstenaar deze avond aanwezig om te vertellen over zijn werk. Tevens is er tijd voor het signeren van het nieuwe boek “40 jaar Artistiek Workaholic”.

‘Waar een Kierkels is, is een weg…’

Galerie Zeven Zomers presenteert een solo-expositie van kunstenaar Erik Kierkels. Hij viert dit jaar zijn jubileum: 40 jaar workaholic. In de galerie vindt u, van 1 oktober tot en met 5 november 2023, schilderijen, bronzen beelden en glaskunst van zijn hand. Zondag 1 oktober is deze expositie feestelijk geopend. Bij aanvang start galeriehouder Eelko van Iersel met een welkomsttoespraak en proosten wij gezamenlijk op deze mijlpaal. Zijn jubileum wordt bekroond met een nieuw boek, wat u tijdens de opening kunt inkijken én kopen.

“Veertig jaar in het vak en nog altijd vol energie!”

Erik Kierkels 40 jaar workaholic stieren paarden Angeli Nike brons glas schilderij schilderijen tango stier paard schaduw 40 jaar jubileum panningen bronsroof diefstal atelier roof

Multidisciplinair 

Erik is 40 jaar een veelzijdig kunstenaar. Hij is multidisciplinair en gedreven in schilderkunst, glaskunst en bronzen beelden. Zijn atelier ademt ‘de noodzaak om te creëren!’ Je valt, als het ware, over de wasmodellen, de gietmallen en de schilderijen. Alle technieken en middelen dragen bij aan het uiten van ‘alles wat Erik wil zeggen‘ in zijn specifieke kunstuiting. Juist de wisselwerking van ruimtelijk werk en 2d schilderkunst zorgt voor een continue flow. Deze kunstenaar heeft veel te zeggen en hij heeft altijd het gevoel ’tijd te kort’ te hebben. Er wordt dus hard gewerkt! In de afgelopen 40 jaar is zijn werk ontwikkeld en steeds krachtiger geworden.

“Van jongs af aan is Erik Kierkels bezig met kunst. Dit jaar viert hij dat hij veertig jaar in het vak zit. Dat doet hij met een boek, fototentoonstelling en een documentaire.”

Kracht & elegantie

Sinds 2018 toont galerie Zeven Zomers de sculpturen van Erik Kierkels. Eigenaar Eelko van Iersel ziet, in het werk van Erik, niet enkel een realistische weergave van een dier, maar een uiting van emotie, van kracht, én vakmanschap. De liefhebbers van zijn werk vallen vooral voor de kracht en de elegantie van zijn sculpturen. Erik’s sculpturen hebben prachtige schaduwpartijen en zichtlijnen. Zijn sculpturen zijn veel meer dan een realistische weergave van een stier of een paard. Het zijn “geweldenaren“: krachtig, stoer, vol energie, verfijnd en frivool. Allemaal eigenschappen die ontspruiten uit de maker: kunstenaar Erik Kierkels.

Erik Kierkels 40 jaar workaholic stieren paarden Angeli Nike brons glas schilderij schilderijen tango stier paard schaduw 40 jaar jubileum panningen bronsroof diefstal atelier roof
Welkom jublleum expositie van Erik Kierkels 40 jaar workaholic multidisciplinar kunstenaar veertigjaar schilderijen brons glaskunst stier paard engel bulleyeglass bull caballo angeli