Zomerexpositie Nijmegen 2024

All summer long…

De galerie van Eelko van Iersel is, sinds de start in 2003, uitgegroeid tot een begrip, een gevestigde galerie in de kunstwereld die zich inzet voor de hedendaagse Nederlandse kunst. We nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van de zomerexpositie op zondag 7 juli. Om 14.00 uur opent Eelko de expositie met zijn welkomsttoespraak. Maar er is nog een reden voor een feestje. Galerie Zeven Zomers viert deze middag haar 21 jarig bestaan. We genieten van de muzikale begeleiding van zangeres ‘Irada’. Er is ruim gelegenheid om de kunstwerken te bewonderen en elkaar te ontmoeten, natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.

Kunst van Nu

De zomerexpositie 2024 toont een samengestelde kunstcollectie van gerenommeerde kunstenaars. Tijdens deze expositie ziet u een combinatie van natural art, organische olieverfschilderijen, wandobjecten van metaal, bronzen beelden en papierkunst. De galerie toont 21 jaar een inspirerende collectie met een eigentijds en vernieuwend karakter. Er is ruimte voor verwondering in de abstracte en figuratieve kunst. Eelko: ‘De taal van de beeldende kunst is een mystieke taal. Iedereen heeft haar eigen beleving bij het zien van de kunstwerken. Dat maakt het bijzonder. Kunst is emotie, kom het beleven in Galerie Zeven Zomers’.

21 jaar in het hart van Nijmegen 

In 2003 opent Eelko zijn kunstgalerie in het centrum van Nijmegen met als doel zijn eigen schilderijen te exposeren en naamsbekendheid op te bouwen. Dit doel werd succesvol gehaald. Zijn schilderijen worden in binnen en buitenland gewaardeerd. Hij besloot zijn galerie uit te breiden met werk van andere kunstenaars.

Synergie

Zijn keuze voor hun kunstwerken bepaalt hij op kwaliteit, zeggingskracht, vakmanschap en schoonheid. Eelko runt zijn galerie vanuit zijn liefde voor kunst, cultureel ondernemerschap en de ambitie om bijzondere kunst samen te brengen. Eelko brengt de kunstwerken bij elkaar waardoor er spannende beeldende dialogen ontstaan. Er ontstaat synergie, waarbij de som van de afzonderlijke kunstwerken een toegevoegde waarde hebben. Eelko: ‘Met trots zie ik hoe hard ik heb gewerkt om deze galerie op te bouwen. Dat vraagt lef, visie en doorzettingsvermogen’.

Zeven Zomers 

‘Zeven Zomers’ is de perfecte naam voor de galerie: ‘Zomers’, dat heeft alles te maken met de warmte van de zon, licht en vrijheid. En de ‘Zeven’? Die staat symbool voor mystiek en geluk. Vanuit die basis presenteert de galerie ‘kunst van nu’ van Nederlandse en internationale kunstenaars. De galeriehouder selecteert kunstwerken die een positief effect hebben op de omgeving en een bijdrage leveren aan ‘geluk’. In de loop van de jaren groeide galerie Zeven Zomers uit tot een galerie van formaat die niet meer weg te denken is uit de Nijmeegse binnenstad.

Zomerexpositie 

Tijdens de zomerexpositie is er werk te zien van 13 permanente exposanten. We tonen werk van Anke Birnie (hangende figuren), Rieke van der Stoep (mystieke vrouwfiguren en mystieke beeldtaal), Erik Kierkels (bronzen stieren en paarden), Rob Plattel (Natural Art, wandpanelen met stenen, hout of schelpen), Marco Käller (2d/3d in cortenstaal & inox), Rose van den Hurk (vrouwenfiguren, gedenkbeelden), Annelies Reijers (papierkunst), Marcel Julius Joosen (brons, mannelijk naakt), Eelko van Iersel (olieverfschilderijen: mixed media, organisch/abstract), Gerard Neijenhuis (bronzen objecten), Babette Degraeve (brons, figuren), Ans Zondag (animal sculptures) en Harry de Leeuw (brons, landschap, architectuur).

De galerie is open van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Gratis entree.

De Olifant in Valkhof Museum 

Combineer uw bezoek met de expositie ‘De Olifant’ in het Valkhof Museum, waar de bronzen beelden van onder andere Harry de Leeuw en Babette Degraeve onderdeel zijn van de presentatie.