Kunstdiner 23 maart: Matthijs Schouten, Rob Plattel en Rose van den Hurk

Zaterdagavond 23 maart, brengen wij verschillende ingrediënten samen tijdens dit exclusieve kunstdiner. Natuurfilosoof Matthijs Schouten neemt u mee in zijn bijzondere kijk op natuur, cultuur en spiritualiteit. Tijdens het 3-gangen-diner gaat hij in gesprek met kunstenaars Rob Plattel en Rose van den Hurk. Er wordt gesproken over visie, natuur én inspiratie. Een mooie manier om deze kunstenaars beter te leren kennen. Wat drijft hun om kunst te maken en wat is hun relatie met natuur, zingeving en kunstenaarschap?

3-gangen diner: Creools/veganistisch

Het diner is veganistisch en de gerechten komen voort uit de Creoolse keuken. Verfijnde smaken zorgen voor een reis door de Caraïben. Met aan het roer kokkin Raimunda Carrilho van Veggie Galore. Galeriehouder Eelko van Iersel nodigt u van harte uit om te proeven, te zien, te ontmoeten en te beleven.

Reserveer (klik hier)

Kunstenaars ontmoeten

Rob Plattel is specialist in natural art. Hij werkt met verschillende materialen, zoals stenen, schelpen, drijfhout, berenklauw. Hij gaat een verbinding aan met het materiaal, waardoor er een ritme ontstaat, magische perspectieven, spontane bewegingen. Krachtig én kwetsbaar, zoals de natuur is, brengt hij op sublieme wijze een eerbetoon aan schoonheid.

Rose van den Hurk maakt ranke beelden in brons. Vrouwfiguren in combinatie met vormen uit de natuur. Een dame, die zich fier uitreikt, al wandelend balans zoekt, mijmerend tevoorschijn komt, zich te rusten legt, even een plekje zoekt om tot zichzelf te komen. Allemaal emoties die terug te vinden zijn in haar beelden. Haar beelden zijn tekeningen in de lucht.

Gastspreker Matthijs Schouten

Matthijs Schouten is een Nederlandse ecoloog en filosoof en in dienst van Staatsbosbeheer. Hij is daarnaast bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen in ecologie en filosofie van het natuurherstel. Daarnaast heeft hij een grote belangstelling voor levensbeschouwelijke kwesties, en in het bijzonder voor onze perceptie van natuur. Hij studeerde vergelijkende godsdienstwetenschappen en oosterse filosofie. Hij heeft zich verdiept in de rol die natuur speelt in het menselijk denken en hij publiceerde hierover onder meer het boek Spiegel van de natuur; het natuurbeeld in cultuurhistorisch perspectief. Matthijs is Ierlandkenner, boeddhist en vegetariër. Hij leert ons met zijn prachtige betoog om op een andere manier naar de natuur te kijken.

Programma
Deze avond duurt van 18.00 tot 20.30 uur. Inloop vanaf 17.45 uur.
Kosten
De kosten zijn € 49,50 p.p. (inclusief 3-gangen-diner, drankjes, koffie/thee).

Reserveer (klik hier)

Reserveren
Reserveer nu door uw plaats(en) te reserveren en te betalen via de link . Er zijn in totaal 25 plaatsen beschikbaar, dus ben er op tijd bij. Na betaling is restitutie niet mogelijk, aangezien wij voor de organisatie van deze avond reeds kosten maken.
Locatie
Galerie Zeven Zomers, Marikenstraat 50 te Nijmegen