Kunstenaar Wilfrie Linssen

Voordat Wilfrie Linssen zich als zelfstandig kunstenaar vestigde, was ze vele jaren als bewegingsagoge werkzaam in een zorginstelling voor geestelijk en lichamelijk zwaar gehandicapte kinderen. Daar zocht ze continu naar manieren om een kind te leren én te motiveren om zelfstandig(er) en beter te bewegen. Vindingrijkheid was daarbij onontbeerlijk. Zo creëerde ze hele installaties om de kinderen tot beweging uit te dagen. Wilfrie: “Een prachtig vak! Toch voelde ik een steeds sterkere drang om zelf beeldend te gaan werken. Na enkele jaren les van Ed van Teeseling (portret boetseren en monumentale vormgeving), besloot ik als zelfstandig kunstenaar verder te gaan. Mijn werk als bewegingsagoge is heel belangrijk geweest als basis voor mijn huidig werk, omdat ik daar al in aanraking kwam met de diverse raakvlakken van het ruimtelijk werken. Ook nu zijn de begrippen inventiviteit, observatievermogen en creativiteit inherent aan mijn vak.”

Dierfiguren en figuratief werk

Wilfrie werkt figuratief en geabstraheerd, zowel vrij als in opdracht. In haar werk drukt zij vooral ook emoties en gedachten uit. De inspiratie voor haar werk vindt ze voornamelijk in drie hoofdthema’s: mens, dier en mythologie. Als werkmateriaal gebruikt ze gips, was en klei. Het uiteindelijke ontwerp wordt in brons uitgevoerd: “Dat is gewoon ontzettend mooi materiaal. Onvergankelijk en het kan
zowel binnen als buiten staan. Ieder beeld is voor mij weer een uitdaging, creatief maar ook technisch. Een spannende zoektocht naar de wijze waarop ik kern en de ziel van het onderwerp het best kan treffen.”

Galerie Zeven Zomers

Haar bronzen beelden zijn te zien in galerie Zeven Zomers van 13 maart tot en met 20 april 2019. Ook na deze expositieperiode zijn haar beelden via de galerie verkrijgbaar.