Hommage aan Lies Arnold Aerts

hommage Lies Arnold Aerts Nijmegen expositie bronzen beelden

Haar bronzen beelden komen samen in Nijmegen

De bronzen beelden van Lies Arnold Aerts worden nog eenmaal samengebracht in haar woon- en werkplaats Nijmegen. Een unieke gelegenheid om een groot deel van haar oevre te zien en zo gewenst aan te schaffen. Het zijn de laatste beschikbare beelden. In haar leven was ze ontzettend productief en zat ze boordevol ideeën. Veel beelden hebben hun weg gevonden naar mensen die er door geraakt zijn en resoneerde met de specifieke taal van Lies haar figuren. Galerie Zeven Zomers toont met trots haar beelden tijdens de expositie “Een hommage aan Lies Arnold”. De expositie loopt van 28 augustus tot en met 6 oktober. Op zondag 8 september wordt de expositie feestelijk geopend, aanvang 14.00 uur.

Gestileerde figuren

Haar beleving bij het beeldend vormen kan men samenvatten als een voortdurend zoeken en aftasten om datgene weer te geven wat in haar gedachten aanwezig is.

Het is haar intentie om gevoel zodanig in materie om te zetten dat emotie, spanning en rust aanwezig zijn, zichtbaar worden.

Om door middel van vorm, beweging en kleur de mens weer te geven, is voor haar een uitdaging en blijft fascineren. Beweging en communicatie spelen een belangrijke rol in haar werk. Haar “mensen” zijn veelal sterk gestileerd.

Zij wil door soberheid een maximum aan zeggingskracht oproepen, om zo tot een pure benadering te komen.

Eerbetoon aan ‘een leven vol kunst’

Op 26 februari 2016 overleed Lies op 82 jarige leeftijd. De laatste 20 jaar van haar leven raakte ze in de ban van het maken van bronzen beelden. Ze exposeerde gedurende haar leven op veel verschillende plekken en bij gerenommeerde kunstgalerieën door het hele land. Lies Arnold heeft genoten van haar succes en bracht veel kunstenaars samen bij enerverende kunstexposities. Ze was een betekenisvolle kunstenares in haar persoon en in haar werk .

Zeven Zomers & Lies Arnold

De beelden van Lies werden gedurende haar leven onder andere getoond in galerie Zeven Zomers en ook samen met kunstschilder Eelko van Iersel deden zij gezamenlijk mee aan exposities in het land. De vriendschap, die ontstond vanuit deze samenwerking, heeft er nu in geresulteerd dat haar “hommage” wordt gevierd in zijn galerie. Aangezien Lies gedurende haar werkend leven als kunstenares in Nijmegen woonde ligt het voor de hand om haar “hommage” te vieren in de Waalstad.

Uitnodiging 8 september 2019

De hommage wordt feestelijk geopend op zondag 8 september. Om 14.00 uur zal galeriehouder Eelko van Iersel een welkomsttoespraak brengen en toosten wij gezamenlijk op deze expositie. Naast familie en vrienden van Lies bent u als liefhebber of geïnteresseerde van harte welkom. Laat deze bijzondere kans niet aan u voorbij gaan.