Kunstenaar Janneke Bruines

Spannende keramische figuren

Janneke Bruines speelt met klei. Ze kan het soepele materiaal iedere denkbare vorm geven en het dan laten drogen. Na de eerste stook brengt ze een aantal lagen van verschillende glazuren aan en met een tweede of derde stook krijgen de beelden hun definitieve kleuren.

Janneke Bruines

Vrouwen vormen vanaf het begin een belangrijk thema in het werk van Janneke bruines. Zonder uitzondering zijn haar vrouwen mooi, elegant en zeker van zichzelf. Maar ze blijven geheimzinnig, ze geven zich niet bloot, ze geven zich onvolledig en waar ze veel van zich zelf laten zien, een prachtig lijf, daar zie je toch niet hun ogen, niet de spiegel van hun ziel.

Kill your darlings

Keramiste Janneke Bruines toont in deze expositie een aantal beelden uit haar nieuwste reeks genaamd ‘Kill my Darlings’ Tot dusver is Jannekes werk geliefd om de mooie, levenslustige en krachtige vrouwenfiguren. De tentoongestelde werken kennen tevens een duistere kant. Deze vrouwenfiguren zijn het slachtoffer van hun maakster. De titel refereert aan de in de filmindustrie gebruikte term: “kill your darlings” voor het niet gebruiken van geslaagde opnames. De verwerking van alle emoties in het afgelopen jaar kreeg vorm in deze heftige beeldenreeks. Deze vrouwen zijn kwetsbaar in hun houding, maar ondanks de sinistere toevoegingen, zeer esthetisch. Het oordeel is nu aan de beschouwer: wint de schoonheid van het geweld?

Dialoog 30 juni in de galerie

De keramische werken van Janneke zijn te zien en te koop van 10 juni tot en met 14 juli 2019 in galerie Zeven Zomers. Op zondag 30 juni, van 14.00 tot 17.00 uur wordt deze expositie feestelijk gevierd met een drankje en een hapje. Om 14.00 uur bent u van harte welkom bij de dialoog tussen galeriehouder Eelko van Iersel en keramiste Janneke Bruines.