EXPO april-mei 2012

zevenzomers_EXPO_20124

Opening zondag 1 april 2012 van 14 tot 17 uur
De expositie ‘Primavera’ toont beelden van Marjo Wiltingh -brons en glas-, fotografie van Thea van den Heuvel, roestvrijstalen sculpturen van Philip de Koning, keramische objecten -raku gestookt- van Liesbeth de Jonge en olieverfschilderijen van Eelko van Iersel. De meeste beelden die geëxposeerd worden zijn geschikt om buiten te plaatsen. Samen met de fotografie en de schilderijen wordt u wederom een verrassende en kwalitatieve expositie aangeboden. Iedereen die zin heeft in de lente, muziek en kunst is van harte welkom!
Zondag 1 april opent de galerie haar ‘lente expositie 2012’ met een optreden van Harry Emmery & Katja Gebbink. Dit duo brengt een performance met contrabas en gedichten.

“Langzaam glijden handen langs het silhouet van woorden. Klanken mengen. Ogen dicht. Ritme. Een lach. Een zucht. Een verhaal. Een woorden-dans. Spannend, vernieuwend, sensueel”

Een Ontmoeting tussen poëzie & bass. Tussen leven & overleven. Tussen woord & muziek.

Eind 2011 besloten Katja Gebbink (schrijver/dichter) en Harry Emmery (contrabassist) hun creatieve krachten te bundelen en samen te gaan optreden.

Emmery’s klanken geven Gebbink’s woorden glans. En andersom. Muziek en woorden. Woorden en muziek. Samen laten ze poëzie klinken als muziek en muziek als poëzie. Ze spreken welhaast uit een stem en bewijzen dat poëzie spannend, vernieuwend en sensueel kan zijn…..

Gebbink en Emmery’s  eerste cd is onlangs uitgebracht. Poëzie & bass gaat door Nederland & België toeren met het programma De Ontmoeting.

Katja Gebbink
Katja Gebbink verruilde na haar studies journalistiek en tekstwetenschap haar literaire ambities lange tijd voor het gezinsleven. Maar haar poëtische bloed kruipt waar het niet gaan kan. In korte tijd schreef ze een roman, een dichtbundel en meer dan honderd columns. In 2012 komt haar tweede roman Vluchtoord uit.

Harry Emmery
Harry Emmery (ex Metropole orkest) is een jazzmusicus die al meer dan 35 jaar actief is op het hoogste niveau. Hij is te beluisteren op meer dan 90 jazz-cd’s. Tevens is hij arrangeur, componist, producer en docent aan het Utrechts Conservatorium.