EXPO juni-augustus 2012

zevenzomers_EXPO_20123


Zondag 3 juni opent de galerie, om 14.00 uur, de ‘zomerexpositie 2012’ met een welkomsttoespraak van dhr. Stef Rietbergen, directeur/uitgever van Dagblad de Gelderlander.

De expositie toont bronzen beelden van Willem Bultman, objecten van Leo van Voorst, stenen beelden van Alida de Jong, olieverfschilderijen van Eelko van Iersel, een bronzen beeld van Huub Hofs en schilderijen van Denny Baggen.

De muzikale klanken van gitaar-virtuoos Manito brengen ons dichter bij ‘duende’, het specifieke flamencogevoel uit Andalusië. Iedereen die zin heeft in de zomer, muziek en kunst is van harte welkom tijdens deze expositie!

GALERIE ZEVEN ZOMERS
Het getal Zeven wordt geassocieerd met spiritualiteit, mystiek en geluk. En Zomers refereert aan: warmte, zon, licht, natuur, schitterende kleuren, kracht en vrijheid. Vanuit die basis presenteert de galerie hedendaagse kunst. De focus ligt bij kwaliteit en zeggingskracht. Galerie Zeven Zomers is een initiatief van beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper Eelko van Iersel. Zijn galerie is een reizende galerie, waarbij gebruik wordt gemaakt van panden die leegstaan of op het moment geen bestemming hebben. Als een nomade reist de galerie rond om steeds weer op een nieuwe plaats de kunst te presenteren. Het innovatieve idee van de reizende galerie zorgt voor inspirerende exposities en bijzondere samenwerkingen. De afgelopen jaren heeft zijn galerie onderkomen gevonden in Nijmegen: Plein 1944, Grote markt 20, FiftyTwoDegrees, het monumentale Besiendershuis aan de Waalkade en vanaf januari 2011 Stikke Hezelstraat 65. Om de 2 a 3 maanden wisselt hij de expositie en wordt er een compleet nieuwe samenstelling getoond. De zomerexpositie 2012 toont bronzen beelden van Willem Bultman en Huub Hofs, stenen beelden van Alida de Jong, objecten van Leo van Voorst, en schilderijen van Denny Baggen en Eelko van Iersel. Drie maanden kunt u genieten van zomerse kunst in ‘Zeven Zomers’.

LEO VAN VOORST
Leo van Voorst houdt van contrasten. Het combineren van ogenschijnlijk tegengestelde voorwerpen en materialen boeit hem. Het stapelen van grote dingen op kleine, hard op zacht of andersom; materialen afkomstig van de schroothoop en uit de natuur. Dit leidt tot beelden die allerlei associaties oproepen. Zijn staven en wachters reiken omhoog als symbool van verering van de natuur en het bovennatuurlijke.

ALIDA DE JONG
Alida de Jong maakt stenen beelden o.a. in albast, speksteen, serpentijn, kobalt, marmer, Perzische travertin. Ze ontdekte dat ze een voorkeur heeft voor werken in de hardere steensoorten, niet te klein en mooi gekleurd. Deze expositie toont “zwangere vrouwen” en de serie “intimiteit”: 2 portretten en handen. Als of de gezichten als een dans om elkaar heen draaien. Het thema van dit werk is intimiteit, over hoe twee mensen of twee delen van één persoon zich verhouden tot elkaar.

DENNY BAGGEN
Het werk van Denny Baggen is een lijnenspel van tekeningen in olieverf, op doek. Haar schilderijen ogen op een afstand abstract, één vlak, één kleur, met lijnen als structuur. Dichterbij duikt in het lijnenspel een wereld van figuren op. Denny Baggen studeerde af in 1987, aan de Akademie voor beeldende kunsten in Arnhem. Sindsdien exposeert zij regelmatig in binnen en buitenland. Zij heeft tal van wandschilderingen op haar naam staan, in ziekenhuizen, scholen, bedrijven en op gebouwen in de openbare ruimte.

WILLEM BULTMAN
De bronzen beelden van Willem Bultman zijn verhalend. Ieder beeld drukt haar eigen verhaal uit, zoals “Het gesprek”, “De goede herder” en “Najagen”. De beelden zijn figuratief, met een losse toets. De mens en de emotie staan hierbij centraal. De beelden zijn expressief.

EELKO VAN IERSEL
Warmte, licht en kracht stralen vanaf de non-figuratieve olieverfschilderijen van Eelko van Iersel. Het is zijn intentie dat de schilderijen een positieve werking hebben op de omgeving. Ze geven uw huis, bedrijf of presentatieruimte dynamiek en verstilling. De fantasie van de toeschouwer wordt regelmatig geprikkeld bij het zien van de organische kleurvlakken en composities. Mede daardoor herkent de toeschouwer beelden en krijgen herinneringen vorm. Zo ontstaan er concrete voorstellingen in schilderijen die van origine non-figuratief bedoeld zijn. Eelko maakt de schilderijen met zijn handen en gebruikt daarbij geen penselen en kwasten. Verschillende verfsoorten, zand en olieverf vormen zijn schilderspalet, waardoor de huid van het schilderij gelaagd en robuust is. Het materiaalgebruik en de intense kleurcombinaties zorgen voor energieke expressies. Vanuit zijn visie en overtuiging is er ‘altijd en overal’ inspiratie. ‘Het enige wat ik moet doen is openstaan voor de inspiratie die er is. Dat gebeurt wanneer ik de stilte in mezelf ervaar en vanuit spirit creëer’. In zijn schilderijen schijnt het vormloze door de vorm. De kunstenaar wil de toeschouwer graag uitnodigen om de tijd te nemen om de werken te bekijken. Te snel van het ene naar het andere schilderij kijken is een gemiste kans om het meer op je in te laten werken. Wanneer je langer kijkt kan er ruimte ontstaan voor stilte, onbevangenheid en intimiteit. Kunst is er niet enkel om bekeken te worden, kunst kijkt ons aan en fungeert als een weerspiegeling van jezelf. Er ontstaat een dialoog tussen de toeschouwer en het schilderij.