EXPO november-december 2011

zevenzomers_EXPO_20115
Galerie Zeven Zomers toont van 4 november tot 18 december 2011 een spannende combinatie hedendaagse kunst. De galerie reist ‘als een nomade’ en toont haar kunst op wisselende locaties. Het getal Zeven wordt geassocieerd met spiritualiteit, mystiek en geluk. En Zomers refereert aan: warmte, zon, licht, natuur, schitterende kleuren, kracht en vrijheid. Vanuit die basis presenteert de galerie wisselende exposities. De focus ligt bij kwaliteit en zeggingskracht. De olieverfschilderijen van Eelko van Iersel zijn permanent opgenomen in de exposities van de galerie Zeven Zomers. Zijn schilderijen gaan telkens een relatie aan met de wisselende kunstwerken van verschillende kunstenaars.

Eelko van Iersel (links) Frank van der Meijden (rechts)

Eelko van Iersel (links) Frank van der Meijden (rechts)

De laatste expositie van dit jaar toont assemblagekunst van de Zeeuwse kunstenaars FRAME (Frank van der Meijden). Frank is jaren manager geweest van Blof en Doe maar en na zijn loopbaan heeft hij tijd gevonden voor zijn grote passie! Begin 2009 is hij begonnen met verzamelen van spullen en ideeën en daarna aan de slag gegaan met zijn ‘assemblagekunst’. Hij wil zowel zijn plezier in het leven als zijn kritiek op allerlei maatschappelijke situaties vormgeven. Kunstenaar Chris Hendriks maakt bronzen beelden. “De uitdaging is om de uiterste mogelijkheden van het materiaal te onderzoeken, om tot de grenzen van het haalbare te gaan.”Jaren heeft Chris gereisd met een zelfgemaakte zeilboot waarbij hij inspiratie heeft opgedaan voor zijn bronzen scheepswrakken en paaldorpen. Een van zijn pronkstukken tijdens de expositie is een paaldorp van ongeveer 1,5 meter hoog. Anneke Ruimschotel, geboren in Soerabaja – Indonesie, maakt sinds 1977 monumentaal werk in staal en touw. Staal en touw zijn een uitzonderlijke combinatie in de materiaalkeuze van de hedendaagse beeldhouwkunst. Tijdens de expositie in galerie Zeven Zomers toont zij haar stenen beelden in Argentijns blauw marmer, albast en speksteen. Deze expositie toont de houten beelden van Gerard Kessels. Spannende beelden, krachtig door haar eenvoud, presentie en natuurschoon.

diner_foto-overzichtOp zondag 20 november bent u, van 16.00 tot 18.00 uur, van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening, waarbij de catering verzorgd wordt door Umoja Food van Frank van der Zande. Frank van der Zande is een chef-kok met een missie. Met Umoja Food staat Frank voor koken op locatie met respect voor mens, dier en milieu. Een voortrekker op gebied van bewustwording, waarbij goed en heerlijk leven samengaan met een beter milieu. Umoja Food richt zich op mensen die kiezen voor kwaliteit van leven én een goed gevoel. Daarom werkt Frank met natuurlijke ingrediënten van het seizoen, bij voorkeur lokaal betrokken en met een eerlijke prijs voor de producent. Dat is niet alleen gezond en lekker, maar ook beter voor onze wereld.
Aansluitend aan de opening start om 18.00 uur een exclusief 3-gangen diner, waarvoor u zich kunt reserveren om deel te nemen. Er zijn beperkte plaatsen, dus ben er snel bij.