Muziek: Dé Nada zingt Lorca, 10 sept 2017

Dé Nada zingt Lorca, zondag 10 september om 16.00 uur

Dick Schreinders zingt onder de naam Dé Nada het poëtisch oeuvre van de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca. Een uniek optreden met zang, klassieke gitaar, een vleugje flamencogitaar, poëzie en verhalen. Het optreden vindt plaats op zondag 10 september om 16.00 uur. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer op tijd via deze link.

Vanaf de dag, hij was 16 jaar, dat zijn docente Spaans hem een bundel liefdesgedichten van Lorca overhandigde is Dick verslingerd geraakt aan de Spaanse dichter. In die tijd studeerde hij klassieke gitaar aan el concervatorio ‘Tenor Cortis’ in Denia (Spanje). Het kon niet anders, hij moest zijn muzikale ambities verbinden met de gedichten van Lorca. Al vele jaren vertolkt hij Lorca op geheel eigen wijze, zowel in het Spaans als Nederlands.

Dick neemt je graag mee op reis door het leven van Lorca, het Spaanse landschap, waarin dat leven zich voltrok en de beleving die Dick zelf heeft opgedaan in dit soms sidderende landschap.

Met Lorca wordt Dick Dé Nada. Letterlijk vertaald: om niet. De creativiteit komt onvoorwaardelijk via zijn vingers en stem tot expressie. Hij ervaart met grote passie een dankbaarheid voor deze schoonheid. Een optreden van Dé Nada is persoonlijk en intiem, vol eenvoud en puurheid neemt hij je mee om Lorca en Spanje te leren kennen.

Het optreden vindt plaats op zondag 10 september om 16.00 uur. Voorafgaand van 14.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij de expositie-opening van o.a. twee gastexposanten Relinde Kattenberg en Lubbo de Graaf. De expositie-opening is gratis, het muziekoptreden kost € 10,- per persoon (inclusief drankje). Graag contant betalen. Reserveren is noodzakelijk. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding. Het optreden duurt een uur.

Tijdens het optreden bent u omringt door de fraaie kunstcollectie van galerie Zeven Zomers, Marikenstraat 61 te Nijmegen.