Magazine Nouveau | Galerie van de maand ‘Zeven Zomers’

zevenzomers_EXPO_2016_magazine-nouveau_1

Galerie van de Maand: Zeven Zomers in Nijmegen

Het maandblad ‘Nouveau’ dat maandelijks een bijzondere galerie kiest ‘met kunst om te bewonderen of te kopen’ heeft in de zomereditie Galerie Zeven Zomers uit Nijmegen uitgeroepen tot ‘Galerie van de Maand’.

In het hart van Nijmegen begon Eelko van Iersel in 2003 zijn galerie. Zeven Zomers: dat heeft alles te maken met de warmte van de zon, licht en vrijheid. En de zeven? Die staat symbool voor mystiek en geluk. Op die basis presenteert galerie Zeven Zomers eigentijdse kunst van Nederlandse en internationale kunstenaars. Van Iersel selecteert werken onder meer met de intentie dat ze een positief effect op hun omgeving hebben. Naast schilderkunst vinden we bij Zeven Zomers natural art, sculpturen, werken op papier, glaskunst en fotografie. Er worden voortdurend exposities georganiseerd, die steeds twee maanden duren. De zomerexpositie 2016 toont werk van: Gert Bullée (glaskunst), Arthur Meijer (keramische beelden van huizen), Wim Zorn (schilderijen) en Thea van Herpt (bronzen beelden). De galerie toont permanent de non-figuratieve olieverfschilderijen van Eelko van Iersel, ‘natural art’ van Rob Plattel en bronzen beelden van Rose van den Hurk en Anke Birnie.

Lezer aanbieding

Zondag 7 augustus (van 14.00 tot 17.00 uur) organiseert galerie Zeven Zomers een kunstborrel voor de lezers van magazine Nouveau en voor andere kunstliefhebbers, die interesse hebben de zomerexpositie te bezoeken en glaskunstenaar Gert Bullée en kunstschilder Eelko van Iersel te ontmoeten. Beide kunstenaars zijn aanwezig tijdens de feestelijke borrel.

zomerexpositie_nijmegen_zevenzomers_7-8-2016_1