EXPO mei-juni 2015

zevenzomers_EXPO_mei-juni2015
De galerie opent de expositie op zaterdag 9 mei. Om 16.00 uur zal galerist Eelko van Iersel u welkom heten met een korte toespraak. Onder het genot van een drankje/hapje genieten we van deze zorgvuldig samengestelde collectie: Anke Birnie (bronzen beelden), Marjan Smit (glaskunst), Marga Janssen (keramiek), Karolien Janssen (meubelvormgeving) en Eelko van Iersel (olieverf schilderijen). U bent van harte welkom.ZZ_2015_panache_zz

MUZIEKOPTREDEN
PANACHE is een internationaal gezelschap van vrienden (Robert Stuka, Irene Ypenburg & Kurt Mortensen) die elkaar gevonden hebben tijdens het wereldberoemde Gypsy Jazz Festival in Samois-sur-Seine, bij Paris. Ze merkten hoe fijn ze het vinden samen te spelen en treden sindsdien op als band. In mei 2015 toeren ze door Nederland. Reserveer http://bit.ly/1E1Jnsx

Lead gitarist Robert Stuka is een Roma, geboren in Slowakije. Tegenwoordig woont hij met zijn gezin in Ierland waar hij werkt als full time muzikant. Zoals traditie is bij Sinti en Roma leerde hij musiceren van zijn familieleden. Na jarenlang Oost-Europese zigeunermuziek gespeeld te hebben, treedt hij tegenwoordig voornamelijk op met Django Reinhardt stijl gypsy jazz. In Ierland speelt hij met zijn eigen band Manouche.

Kurt Mortensen is een Deense violist en een veelzijdige muzikant. Hij is sterk beïnvloed door de wereldberoemde Deens violist Svend Asmussen.
Sinds vijftien jaar is het zijn passie de muziek van Django Reinhardt en Stefan Grapelli te spelen. Hij speelde onder andere in het Festival de Puce in hartje Parijs. Nu heeft hij zijn eigen Hot Club Orchestra in Denemarken, ze treden op gekleed in witte smokings, net als de oorspronkelijke beroemde Hot Club de France.

Irene Ypenburg groeide op in een muzikale familie en leerde musiceren van haar ouders. Ze ontdekte het genre gypsy jazz een paar jaar geleden, en speelt sindsdien niets anders meer. Ze sloot vele vriendschappen in de Sinti en Roma gemeenschap en naast haar regelmatige optredens op vaste adressen, treedt ze internationaal op met vooraanstaande musici.