EXPO maart-april 2011

zevenzomers_EXPO_20112

Welkom in galerie Zeven Zomers, de reizende galerie. Galerie Zeven Zomers heeft als doel om kunst met Spirit te tonen, kunst wat eerder de ziel raakt dan het rationele. Een podium te bieden voor kunstenaars midden in het hart van de stad. Zo maakt de kunst deel uit van het straatbeeld en is het een toegevoegde waarde in een winkelstraat. Met trots presenteert de galerie nieuwe kunst. Het is iedere keer weer een mooie uitdaging om kunstwerken bij elkaar te zoeken en te plaatsen, zodat het elkaar versterkt. Harmonie. Verbinding. Dialoog. De afgelopen dagen zijn wij intensief bezig geweest om alles mooi te presenteren.

INEKE VAN BENNEKUM
Ineke van Bennekum toont haar bronzen beelden; beelden met een verhaal…
Gestaltfiguren, zoals de trooster, de visionair en het Mannetje voor bij de deur. Sommige met humor, anderen met ernst. Aanwezigheden, Spirits die in stilte hun verhaal vertellen. De kunstenares vertelt graag over haar visie en inspiraties.

MARINA MAAS
Voor Marina Maas is dit een primeur; de eerste grote expositie. Ik ken Marina via ART Arnhem waar wij beide onze stand hadden. Van huis uit is Marina illustrator. Het laatste jaar heeft zij zich volledig toegelegd op het maken van tekeningen: sensuele naakten, mannen en vrouwen; abstracten/expressies/realistisch. Haar innovatieve methode om de tekeningen in wit porseleinen schalen te laten bakken geeft een verfijnd beeld. In beperkte oplage, max. 8 stuks verwerkt zij de tekeningen op borden, schalen en composities. Er zijn dus voldoende mogelijkheden. De tekeningen in de map kunnen vervaardigd worden. En het is natuurlijk hartstikke leuk om zo’n schaal cadeau te geven.

EELKO VAN IERSEL
Mijn eigen schilderijen zijn powerfull aanwezig: kracht, kwetsbaarheid en rust zijn aanwezig. Gisteren sprak ik met Martine over mijn schilderijen. De afgelopen jaren zijn ze ge-exposeerd in moderne kantoorpanden, middeleeuwse panden en nu hier in dit na-oorlogs winkelpand. Ze passen werkelijk overal en gaan een hamonieuze werking aan met de omgeving. Kunst werkt helend voor mens en ruimte. Er ontstaat een dialoog, een spirituele wandeling. Ik nodig u uit niet te oppervlakkig te kijken, maar met aandacht en toewijding. Dan zult u van alles beleven wat voorheen niet boven tafel kwam.

MUZIEK
Klaartje van Iersel en Peer ‘Manolito’ Verhoeven verzorgen de muziek. Klara luna is de artiestennaam: te boeken voor bruiloften, intieme feestjes, maar ook voor begrafenissen en rituelen.