Kunstenaar Marcel Julius Joosen


Fotografie: Annette van Casteren

Marcel Julius Joosen

Marcel wordt door velen beschouwd als de beste beeldhouwer van mannelijk naakt in Nederland. Met zijn perfecte beheersing van techniek en zijn klassieke beeldtaal heeft hij een bijzondere rol gespeeld in de emancipatie van mannelijke kunst. De traditionele vormgeving die Marcel zo aanspreekt, bracht hem pas later in zijn carrière waardering. Zijn beelden bieden een sensuele ervaring, willen aangeraakt worden. Hij werkt altijd naar levende modellen. Vaak zijn dit asielzoekers van Afrikaanse afkomst die hij tijdens het geven van lessen heeft ontmoet. Fysieke schoonheid, maar ook vooral kracht en uitstraling, bieden de basis voor zijn beelden, die altijd portretten zijn, waarin de verscheidenheid hem boeit.

Joosen (1943) studeerde aan de Academie te Eindhoven. Zijn werk is te zien bij verschillende tentoonstellingen en beurzen.

Galerie Zeven Zomers opent haar nieuwe locatie op Marikenstraat 50 met de expositie ‘75 jaar Marcel Julius Joosen’ van 8 april t/m 27 mei.

75 jaar

U bent uitgenodigd voor de opening op zondag 8 april. Eelko van Iersel opent om 14.00 uur de expositie met een toespraak. De 75e verjaardag van Marcel Julius Joosen wordt gevierd tijdens de feestelijke opening. Dit is de eerste expositie op de nieuwe locatie Marikenstraat 50. De afgelopen maand stond in het teken van verbouwen en verhuizen. De nomadische galerie is neergestreken in wederom een prachtig pand, wederom in de Nijmeegse Marikenstraat.